Keuring reddingsvesten

Breng vandaag nog uw reddingsvest langs en wij keuren hem direct. Ook is het mogelijk om uw vest naar ons op te sturen zodat wij deze probleemloos kunnen keuren. Bel vandaag nog of kom langs bij ons in Harlingen.

Meer informatie

Een goed reddingsvest gaat 10 tot 15 jaar mee. Voor opblaasbare reddingsvesten wordt aangeraden deze iedere 2 jaar te laten keuren, voor professioneel gebruik 1x per jaar. Op deze pagina vindt u de informatie voor het onderhoud van uw reddingsvest.

Vaste/niet opblaasbare reddingsvesten

Niet opblaasbare reddingsvesten bevatten schuim. Het is verstandig een keer per jaar de werking van het reddingsvest in het water te controleren. Bij voorkeur met de drager, in het water ervaart u de werking van het reddingsvest en voelt u direct dat het verstandig is alle riemen en banden aansluitend te dragen.

  • Gebruik een reddingsvest niet als (zit)kussen. Het drijfvermogen van het reddingsvest komt van de lucht opgesloten in het schuim. Door erop te zitten perst u lucht uit het schuim en verminderd het drijfvermogen. 
  • Een vaststof reddingsvest heeft het voordeel dat u aan de buitenkant kunt zien dat het in orde is, tenminste tot tien jaar na de productiedatum. 

Opblaasbare reddingsvesten

Bij een automatisch opblaasbaar reddingvest moet na elke inwerkingtreding zowel het zouttablet als de gaspatroon vervangen worden.

Keuren van opblaasbare reddingsvesten

Voor opblaasbare reddingsvesten wordt aangeraden deze iedere 2 jaar te laten keuren, voor professioneel gebruik 1x per jaar. Op een label bij het mechanisme vindt u de laatst gedane keuring en de naam van het keuringsstation. Wat wordt er zoal gedaan bij een herkeuring:

  • Een 16 uurs druktest. Het reddingsvest wordt opgeblazen onder druk en aan het begin en eind wordt de druk gemeten. 
  • Vervangen van de o-ringen/pakkingen en de smeltcapsule
  • Nakijken op beschadigingen van banden, sluitingen etc. 

Vervolgens wordt het vest afgestempeld met de keuringsdatum en de naam van het keuringsstation en u ontvangt een certificaat van de keuring.

Opslag

  • Na gebruik op zee eerst afspoelen met zoetwater. Natte reddingsvesten eerst goed laten drogen, voordat u deze opslaat. Het reddingsvest niet bovenop of bij een warmtebron leggen, maar gewoon uithangen om te drogen. 
  • Opslaan op een droge en donkere plaats, waar de condities binnen de marges vallen -30 graden Celsius tot 60 graden Celsius. Bewaar het reddingsvest bij voorkeur op een hangertje. 

Neem contact met ons op

Voor meer informatie over keuren en certificeren van reddingsvesten en zwemvesten kunt u altijd contact met ons nemen via 0517-433110 of stuur een mail naar info@marinediscounter.nl