Reddingsvesten Keuren

Wij zijn bij Marinediscounter officieel gecertificeerd om reddingsvesten te keuren. Dat betekend dat je naast een eigen goed gevoel van veiligheid na goedkeuring ook officiële documenten krijgt om de veiligheid van de vesten aan te kunnen tonen. Een goed reddingsvest gaat 10 tot 15 jaar mee. Voor opblaasbare reddingsvesten wordt aangeraden deze iedere twee jaar te laten keuren, voor beroepsmatig gebruik wordt aangeraden om dit ieder jaar te doen.

Reddingsvest keuren kan bij Marinediscounter

Breng reddingsvesten langs bij ons gecertificeerde service station of stuur ze naar:
Marinediscounter
Kanaalweg 31-1
8861 VA Harlingen

Wij keuren het reddingvest en sturen deze dan weer retour. U zult telefonisch op de hoogte worden gehouden van de keuring.

Keuren van opblaasbare reddingsvesten

Voor opblaasbare reddingsvesten wordt aangeraden deze iedere twee jaar te laten keuren, voor beroepsmatig gebruik wordt aangeraden om dit ieder jaar te doen. Op een label bij het mechanisme vindt u de laatst gedane keuring en de naam van het keuringsstation. Wat wordt er zoal gedaan bij een herkeuring:

  • Een 16 uurs druktest. Het reddingsvest wordt opgeblazen onder druk en aan het begin en eind wordt de druk gemeten. 
  • Vervangen van de o-ringen/pakkingen en de smeltcapsule
  • Nakijken op beschadigingen van banden, sluitingen etc. 

Vervolgens wordt het vest afgestempeld met de keuringsdatum en de naam van het keuringsstation. Eventueel kunt u een certificaat van de keuring ontvangen.

Meer informatie over reddingsvesten

Een goed reddingsvest gaat 10 tot 15 jaar mee. Voor opblaasbare reddingsvesten wordt aangeraden deze iedere twee jaar te laten keuren, voor beroepsmatig gebruik wordt aangeraden om dit ieder jaar te doen. Op deze pagina vindt u de informatie voor het onderhoud van uw reddingsvest.

Vaste/niet opblaasbare reddingsvesten

Niet opblaasbare reddingsvesten bevatten schuim. Het is verstandig een keer per jaar de werking van het reddingsvest in het water te controleren. Bij voorkeur met de drager, in het water ervaart u de werking van het reddingsvest en voelt u direct dat het verstandig is alle riemen en banden aansluitend te dragen.

  • Gebruik een reddingsvest niet als (zit)kussen. Het drijfvermogen van het reddingsvest komt van de lucht opgesloten in het schuim. Door erop te zitten perst u lucht uit het schuim en verminderd het drijfvermogen. 
  • Een vaststof reddingsvest heeft het voordeel dat u aan de buitenkant kunt zien dat het in orde is, tenminste tot tien jaar na de productiedatum. 

Opblaasbare reddingsvesten

Bij een automatisch opblaasbaar reddingvest moet na elke inwerkingtreding zowel het zouttablet als de gaspatroon vervangen worden.

Contact

Voor meer informatie over keuren en certificeren van reddingsvesten en zwemvesten kunt u altijd contact met ons nemen via 0517-433110 of stuur een mail naar info@marinediscounter.nl.