• Grootste maritieme aanbod van Nederland!
  • Gratis verzending vanaf €150,- in Nederland
  • Direct advies op 0517 433 110
Winkelwagen
(0) € 0,00
Zeevaart
Binnenvaart
Offshore
Watersport

Yamaha

Yamaha, het merk voor motoren

Yamaha is een zeer bekend wereldwijd Japans merk. De geschiedenis van het merk gaat ver terug naar 1897. Het merk Yamaha is van oorsprong begonnen met het ontwikkelen van piano’s en is langzaam uitgebreid en uitgegroeid tot een zeer bekend merk voor motoren.

Buitenboordmotor van Yahama

Yahama buitenboordmotoren zijn bekende buitenboordmoteren en is een veel gebruikt merk in de watersportwereld. Naast een benzine buitenboordmotor heeft Yamaha ook elektrische buitenboordmotoren. Elektrische buitenboordmotoren zijn zeer stil en milieuvriendelijk. Echter zijn de elektrische buitenboordmotoren voor kleine boten die weinig of korte afstanden varen.

Buitenboordmotor

Een buitenboordmotor is naast draaibaar, voor gebruik als roer, ook kantelbaar: hij kan naar boven geklapt worden, waardoor de schroef uit het water komt. Dit kan nodig zijn bij het aanmeren, als het water ondiep wordt of om de schroef vrij te maken van bijvoorbeeld wier, waterplanten of een stuk touw die in de schroef is gekomen.

Kleine buitenboordmotoren zijn relatief licht (rond de 20 kg) en zijn voldoende om boten van enkele meters lengte met enige snelheid door het water te bewegen, veel sneller dan men zou kunnen roeien. Grotere buitenboordmotoren worden elektrisch gestart en sturen gaat vaak via een ingebouwd stuurwiel.

Kom langs in de winkel

Als u vragen heeft over Yamaha motoren kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers van Marinediscounter of langskomen bij onze winkel in Harlingen.